Scroll to top
© Wadköping Matmarknad - Design av RE!

Om Wadköping Matmarknad

Wadköping Matmarknad 2023

Den 12-13 augusti 2023 är det åter dags för Wadköping Matmarknad. Ett av Örebros största och viktigaste sommarevent. Cirka 20 000 – 25 000 besökare möter cirka 100 utställare. De allra flesta utställarna är matproducenter, mathantverkare och restauranger från Örebro, Örebroregionen och övriga landet. Löpande på den här sidan kommer vi presentera lite nyheter inför kommande matmarknad. Bland annat planerna på att skapa ett barnområde kopplat till hur vår mat produceras.

Lokalproducerat

Utifrån hur det ser ut i vår omvärld blir det viktigare och viktigare att vi i Sverige har en stark lokal produktion av mat och livsmedel. Vi måste bli ännu mer självförsörjande. Wadköping Matmarknad skapar förutsättningar för besökarna att handla lokalproducerat, att ta del av ett fantastiskt utbud av produkter samt hitta sina favoriter. Samt att gynna lokala producenter så de fortsätter att producera bra, lokal mat och lokala livsmedel.

Mötesplatsen Wadköping Matmarknad skapar förutsättningar för bra affärer.

Wadköping

En levande stadsdel i centrala Örebro där dåtid möter nutid. Med sina trähus och gårdar skildrar Wadköping Örebros äldre bebyggelse, stadsmiljö och invånare. Här finns museer, utställningar, caféer och restaurang, träsvarvare, handelsbod och många andra spännande butiker och hantverkstäder.

Det är i den här miljön som Wadköping Matmarknad genomförs.